У Старий Новий рік на Українському радіо "Культура" звучатиме комедія "За двома зайцями"

У Старий Новий рік на Українському радіо "Культура" звучатиме комедія "За двома зайцями"

Захоплюючий вечір, у переддень Нового року за старим стилем, подарує слухачам Українське радіо "Культура". У суботу, 13 січня, о 21.00 в ефірі програми "Вистава без антракту" ексцентрична комедія "За двома зайцями".

"Митці не скорилися, вони заповзято, відчайдушно, сміливо доводять – мистецтво об’єднує, надихає, вивищує нас над буденністю",  – зазначила ведуча Українського радіо "Культура" Світлана Гудзь-Войтенко.  

Віднині, щосуботи, на Українському радіо "Культура" в ефірі повноформатні версії вистав театрів Києва та України, оновлені радіопостановки з фондів Українського радіо, створені упродовж десятиліть та записані в останні роки й місяці.    

13 січня звучатиме радіокомпозиція вистави Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру (м. Сєверодонецьк) "За двома зайцями". Це новітня, сучасна версія знаменитої комедії Михайла Старицького.

Виставу записано під час гастролей творчого колективу у столиці України на сцені Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка у рамках мистецького проекту "Нескорена Луганщина".

Київські гастролі Луганського українського музично-драматичного театру відбулись за підтримки Міністерства культури України, Луганської обласної цивільно-військової адміністрації та Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.    Це єдиний державний театр, який у грудні 2014 року переїхав з окупованих територій. Художній керівник театру – заслужений діяч мистецтв України Володимир Московченко, директор театру –   Сергій Дорофеєв.
    
Режисер-постановник та автор музичного вирішення сценічного дійства Євген Мерзляков розповів, що нині колектив працює в приміщенні Сєвєродонецького театру, який постраждав від пожежі у 2010 році.

"Якщо не ми, то хто відновлюватиме культуру на Луганщині", – вважає режисер-постановник Євген Мерзляков.

Супер міщанський каламбур під мериканські музики!

Довідка: "Українське радіо" - радіоплатформа суспільного мовника України Національної суспільної телерадіокомпанії. Радіо мовить з 1924 року і є одним із найстарших радіомовників світу. "Українське радіо" мовить на трьох каналах: Першому – розмовному новинному суспільно-політичному, Другому – молодіжному музично-розмовному радіо "Промінь", Третьому – мистецько-просвітницькому радіо "Культура" та має редакції програм англійською, німецькою, румунською та російською мовами.