Маріуполь придбав квартири для найбільш нужденних переселенців (аудіо)

Маріуполь придбав квартири для найбільш нужденних переселенців (аудіо)

Маріупольська міськрада на Донеччині придбала у місцевих жителів перші 43 квартири, які будуть надані у тимчасове користування без права приватизації найбільш нужденним переселенцям.

Розповідає наша кореспондентка Людмила Кузьменко:

"На оголошення Маріупольської міськради про закупівлю однокімнатних, двокімнатних, трикімнатних квартир для переселенців спеціальна конкурсна комісія отримала 153 пропозиції. Фінансування цього проекту здійснюється за рахунок державного та місцевого бюджетів – по 15 мільйонів гривень з кожного джерела.

Спеціальна комісія оглянула кожну квартиру, сфотографувала і надала фахівцям для оцінки зношеності житла і наявності комфортних умов для проживання, розповідає Директор департаменту міського майна Маріупольської міськради Сергій Марчук. Він особисто перевіряв, чи немає за кожною квартирою боргів по оплаті житлово-комунальних послуг. Перевірки виявили серед пропозицій житло, що знаходиться в арешті, або таке, що не підлягає продажу через реєстрацію там неповнолітніх членів родини, та інші проблеми. Говорить Сергій Марчук.

З півтори сотні пропозицій комісія змогла відібрати тільки 43 квартири. Залишається ще 10 мільйонів гривень, і протягом першого кварталу конкурсний відбір та купівля квартир триватимуть. Ті ж 43, що уже стали міською власністю, розподілятимуть серед переселенців, які найбільше потребують державної допомоги".

Людмила Кузьменко. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!