У Києві спалили авто голови ГО "Націонал-патріотичний рух України"

У Києві спалили авто голови ГО "Націонал-патріотичний рух України"

У Києві вночі спалили автомобіль Михайла Ковальчука -  голови громадської організації "Націонал-патріотичний рух України" і керівника ініціативної групи, що здійснює громадський контроль за розслідуванням убивства юриста Ірини Ноздровської.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на слова самого Ковальчука.

За його словами, "троє невідомих молодиків вночі облили автомобіль, що стояв на парковці, горючою сумішшю і втекли. Усе це зафіксували камери стеження. Охоронець парковки на той час кудись відійшов".

"Паркінг знаходиться під п'ятнадцятиповерхівкою. Коли я вийшов із квартири, все було охоплене димом. Інші автівки чудом не зайнялися", - сказав Михайло Ковальчук, додавши, що пожежники прибули на місце пригоди дуже оперативно.

Громадський діяч вважає, що за підпалом стоять люди, котрі лобіюють забудову на вулиці Мічуріна, 44. За його словами, напередодні він отримував погрози, а також із ним намагалися домовитись, аби він не перешкоджав скандальній забудові.

Конфлікт навколо будівництва житлового будинку поблизу Ботанічного саду в Печерському районі Києва по вулиці Мічуріна 44 триває вже не один рік. Активісти стверджують, що будівництво проводиться без дозвільних документів.