"Сторожова застава" набуває все більшої популярності за кордоном

"Сторожова застава" набуває все більшої популярності за кордоном

Права на показ українського фільму-фентезі "Сторожова застава" вже продані в 19 країн.

Про це повідомляє компанія "Kinorob", яка займалася виробництвом стрічки.

"На сьогодні права на український фільм-фентезі продані в Китай, Південну Корею, Індію, Японію, Пакистан, Шрі-Ланку, Бангладеш, Непал, Бутан, Мальдіви, Казахстан, Молдову, Росію, Білорусь, Киргизстан, Францію та франкомовні території світу, Італію, Іспанію та Канаду", - ідеться в повідомленні.

Із грудня 2017 року фільм із англійськими субтитрами доступний для перегляду мешканцям 27 країн світу в бібліотеках найбільших світових VOD-платформ - iTunes та Amazon Prime. А восени 2017 року "Сторожова застава" вийшла у прокат у Білорусі та Казахстані.

"Kinorob" також поінформував, що почав повертати Держагентству з питань кіно гроші, виділені на виробництво стрічки. Зокрема, першу частину коштів у розмірі 1 мільйон 20 тисяч гривень було переведено на рахунок фонду Держкіно 8 грудня 2017 року. Подальше повернення коштів планується здійснити за рахунок масштабної міжнародної дистрибуції стрічки.

"Сторожова застава" - український повнометражний фільм-фентезі, знятий на мотивами однойменної книжки Володимира Рутківського, що вийшов у широкий прокат 12 жовтня 2017 року.