Слідчі дії у справі про вбивство Ірини Ноздровської тривають (аудіо)

Слідчі дії у справі про вбивство Ірини Ноздровської тривають (аудіо)

Експертиза ДНК підтвердила, що частки, виявлені на тілі убитої правозахисниці Ірини Ноздровської, належать підозрюваному – Юрію Россошанському.

Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін. Загалом, за його словами, проведено понад 70 експертиз. Тим часом учасники акції, яка відбулася зранку біля будівлі Генеральної прокуратури, вимагали від Генпрокурора взяти під особистий контроль розслідування вбивства Ірини Ноздровської.

Розповідає Володимир Задворний:
                                   
Серед учасників акції, які прийшли до будівлі Генпрокуратури, - Лідія Гончарова. Вона каже, що товаришувала із загиблою Іриною Ноздровською. Разом з іншими учасниками акції Лідія Гончарова вимагає проведення слідчого експерименту, який би встановив, чи справді у вбивстві винен підозрюваний - Юрій Россошанський.

Слідчі дії у справі про вбивство Ірини Ноздровської тривають, - повідомив на брифінгу в Києві перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін. За його словами, було встановлено точний маршрут правозахисниці  перед тим, як вона загинула. Знайдено речові докази, здійснено слідчі експерименти з підозрюваним Юрієм Россошанським. Окрім того, опитано сотні свідків, зокрема, і в селі Демидів, хоча це, каже В’ячеслав Аброськін, було складно.
        
За словами В’ячеслава Аброськіна, Юрiй Россошанський визнав себе винним у вбивстві Ірини Ноздровської, але не розкаюється. Причетність звинуваченого до злочину підтверджують і експертизи, - каже заступник голови Нацполіції. Водночас, на його думку, навряд чи це було заздалегідь підготовлене вбивство.
        
Нагадаємо, 9 січня Вишгородський райсуд обрав запобіжний захід Юрію Россошанському – арешт на 60 діб без права внесення застави".

Тетяна Сергійчук, Володимир Задворний, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!