Розміщення зенітно-ракетного комплексу в окупованому Криму - попередження Україні

Розміщення зенітно-ракетного комплексу в окупованому Криму - попередження Україні

Розміщення на території анексованого Криму другого зенітно-ракетного дивізіону С-400 - це попередження для українських розробників ракетної зброї.

Про це заявив так званий депутат Держдуми РФ від окупованого Севастополя Дмитро Бєлік, передає "РИА Новости".

"Щоб там не випрбовували київські тактики, будь-який об'єкт, що перетинає повітряний кордон півострова без дозволу, буде гарантовано збитий - летить він у бік Кримського мосту або на євпаторійські санаторії. Можу сказати одне: будь-яка спроба промацати нашу протиповітряну оборону закінчиться плачевно", - заявив Бєлік.

Новий дивізіон буде контролювати повітряний простір над Чонгаром і Армянськом біля материкової території України, повідомляє видання з посиланням на джерело в силових структурах окупованого півострова. Навесні 2017 р. перший зенітно-ракетний комплекс С-400 розгорнули біля Феодосії.

За словами Бєліка, обидва формування готові відбити потенційні ракетні загрози з боку України.

Нагадаємо: С-400 "Тріумф" - російська зенітно-ракетна система великої дальності. Вона призначена для знищення авіації, крилатих і балістичних ракет, у тому числі середнього радіусу дії, а також може застосовуватися проти наземних об'єктів. Дальність її дії сягає 400 кілометрів, ЗРС здатна знищувати цілі на висоті до 30 кілометрів.

Міноборони Російської Федерації розмістило в окупованому Криму комплекс радіоелектронної боротьби.