Міхеїл Саакашвілі дав свідчення у справі про розстріли на Майдані

Міхеїл Саакашвілі дав свідчення у справі про розстріли на Майдані

Лідер партії "Рух нових сил", екс-голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі заявляє, що у вівторок, 9 січня, його допитали у прокуратурі в справі про розстріли на Майдані, а на 10 січня заплановано ще два допити.

Про це Саакашвілі повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Вчора я провів дві години на допиті в прокуратурі у справі розстрілів на Майдані у зв'язку з "фактами", наведеними в передачі на італійському каналі друга Путіна Берлусконі, про те, що я наказав "грузинським снайперам" розстрілювати людей", - написав Саакашвілі. За його словами, слідчі були "дуже доброзичливі та професійні". Саакашвілі також повідомив, що на 10 січня його викликають ще на два допити.

Як повідомлялося, на одному з італійських телеканалів продемонстрували документальний фільм, в якому троє громадян Грузії розповіли, що були завербовані у 2013 році та стріляли і в правоохоронців, і в учасників Революції гідності під час подій на Майдані в 2014 році.

Ці відеоматеріали використовували адвокати екс-президента України Віктора Януковича як докази сторони захисту в процесі з обвинуваченням його в державній зраді.

Святошинський районний суд Києва задовольнив клопотання захисту екс-”беркутівців”, обвинувачених у масовому вбивстві активістів у центрі Києва 20 лютого 2014 року щодо допиту двох громадян Грузії, які можуть бути свідками того, як невідомі снайпери обстрілювали учасників Революції гідності і правоохоронців.