Кабінет Міністрів України встановив правила покарань для урядовців

Кабінет Міністрів України встановив правила покарань для урядовців

На сайті Кабінету Міністрів оприлюднено порядок здійснення дисциплінарного провадження стосовно членів уряду та їх заступників, керівників інших центральних органів виконавчої влади та їх заступників, керівників місцевих органів виконавчої влади та їх заступників.

Він прописаний в постанові КМУ, розміщеній на Урядовому порталі.

У Кабміні вважають, що затвердження цього порядку дозволить навести лад у системі урядування та надати механізм дієвого контролю з боку Прем’єр-міністра за дисципліною.

У документі зазначається, що дисциплінарне провадження порушується за дорученням Голови Уряду та здійснюється дисциплінарною комісією. Рішення комісії оформлюються протоколами.

Дисциплінарна комісія за результатами дисциплінарного провадження надає пропозиції Прем’єр-міністру України. Після цього Кабінет Міністрів повинен ухвалити рішення про застосування відповідного дисциплінарного стягнення або звернення до суб’єкта призначення про застосування дисциплінарного стягнення до керівника органу виконавчої влади, стосовно якого здійснювалося дисциплінарне провадження.