Пентагон розробляє нову ядерну боєголовку для стримування Росії

Пентагон розробляє нову ядерну боєголовку для стримування Росії

Адміністрація президента США Дональда Трампа планує послабити обмеження на застосування ядерної зброї, а також думає над розробкою нової боєголовки з низьким рівнем шкоди для ракет Trident.

Про це заявив колишній спеціальний помічник Барака Обами з контролю над озброєннями і нерозповсюдження ядерної зброї Джон Вулфстал, пише The Guardian.

Посилаючись на розроблений Пентагоном новий огляд ядерної політики, Вулфстал повідомив, що боєголовками оснастять модифіковані ракети Trident D5, які запускають із підводних човнів.

Таких заходів планується вжити, щоб утримати Росію від використання тактичних боєголовок у Східній Європі.

Нова ядерна політика значно рішучіша, ніж позиція адміністрації Обами, яка була спрямована на скорочення ролі ядерної зброї в обороні США, зазначає видання.

Прихильники контролю над озброєннями висловили занепокоєння проектом Пентагону, стверджуючи, що він робить ядерну війну більш імовірною, особливо з огляду на "волатильність" Дональда Трампа і його готовність "розмахувати арсеналом США у суперечках із противниками нації".

Зазначається, що нова політика дозволить розширити можливості для використання США ядерної зброї. США можуть відповідати на неядерну атаку, яка призвела до масових жертв або знищила важливі об'єкти інфраструктури.

Документ має бути опублікований наприкінці січня.