Вперше від початку "різдвяного" перемир’я українські військові відкрили вогонь у відповідь

Вперше від початку "різдвяного" перемир’я українські військові відкрили вогонь у відповідь

Доба, що минула, відзначилася певним загостренням ситуації в районі проведення АТО.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Загарбник, як і раніше, продовжував ігнорувати встановлений режим припинення вогню, збільшивши порівняно із попередньою добою кількість та інтенсивність збройних провокацій. Особливу активність противник виявив у світлу пору дня. Ворог вдавався до обстрілів позицій українських захисників, зокрема, із мінометів, заборонених Мінськими домовленостями, озброєння БПМ та гранатометів", - сказав він. За словами речника, дії окупантів загрожували життю і здоров’ю військовослужбовців Збройних Сил України, тому вони були змушені вперше від початку новорічно-різдвяного перемир’я адекватно на них відповідати.

Загалом минулої доби вздовж усієї лінії зіткнення противник провів 6 прицільних обстрілів позицій Збройних Сил України.

Зокрема, на Луганському напрямку вперше за останні декілька днів відбувся доволі тривалий ворожий обстріл: "Понад чотири години незаконні збройні формування здійснювали вогневий влив на наших воїнів, які утримують позиції на Світлодарській дузі".

"За цей час на околицях Луганського проросійські сили випустили 47 мін калібру 120-мм по оборонних укріпленнях підрозділів Збройних Сил України. В районі Світлодарська бойовики вели інтенсивні обстріли із великокаліберних кулеметів та гранатометів", - повідомив Олександр Мотузяник.