Громада Буковини отримала від Польщі рятувальну техніку (аудіо)

Громада Буковини отримала від Польщі рятувальну техніку (аудіо)

На Буковині Сторожинецька об’єднана громада отримала спеціальну рятувальну техніку. Спецмашини надійшли за програмою співпраці з одним із воєводств Польщі.
 
З подробицями – наш кореспондент у Чернівцях Вадим Пелех:
                 
"Сторожинецька міська об'єднана територіальна громада - найбільша на Буковині. На її балансі 16 населених пунктів, де є 6 своїх пожежних команд. Укомплектовані вони і завдяки тривалій співпраці з польською гміною Жгов. Поляки вже передали сюди раніше чотири рятувальних автомобілі. І от тепер привезли ще два. Місцевий рятувальник Олексій Корабльов говорить про переваги європейської спецтехніки, яку він вже мав можливість випробувати.

Особливість цього передгірського регіону у тому, що рятувальники змушені контролювати 50 тисяч гектарів, це і села, і гірський масив. Тут часто губляться люди, особливо в сезон збору грибів. Тож автомобілі, які зараз передали польські партнери, якраз і використовуватимуть для доставки особового складу рятувальників для пошуку тих, хто заблукав.

Машини не нові, але потужні. Прослужили у польщі 7 років. І після переходу польських рятувальних дружин на нові методи пожежогасіння їх вирішили передати в дружній український регіон, каже керівник Добровільної пожежної частини польського села Правда Ян Спалка.

До кінця року поляки планують ще не раз побувати у Сторожинецькій територіальній громаді і обіцяють передати ще 2 пожежні автомобілі".

Вадим Пелех, Українське радіо, Чернівці.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!