До Одеського порту прибув ракетний есмінець ВМС США

До Одеського порту прибув ракетний есмінець ВМС США

До причалу контейнерного терміналу Одеського морського порту пришвартувався перший у новому році американський есмінець USS Carney - один із чотирьох кораблів ВМС США, які мають стати основою для розгортання елементів системи ПРО в Європі.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Мета візиту корабля - проведення операцій по забезпеченню безпеки на морі і посилення комбінованої готовності та військово-морського потенціалу серед союзників та партнерів НАТО", - зазначили у прес-службі командування 6 флоту ВМС США.  

Американський корабель пробуде в Одесі до 11 січня.

Нагадаємо, у липні есмінець USS Carney брав участь у міжнародних навчаннях "Sea Breese-2017", під час яких на його борт піднімався Президент України. На кораблі USS Carney водотоннажністю 9 тисяч 200 тонн перебуває команда військових моряків зі 337 осіб.

На озброєнні есмінця - дві пускові установки для вертикального запуску ракет RIM-66 SM-2, BGM-109 Tomahawk чи RUM-139 VL-Asroc, дві ПРК Harpoon Missile Launcher SSM, два торпедні апарати, 127-мм артилерійська установка Mark-45, два бойових модулі калібром 25 мм, чотири великокаліберні кулемети калібром 12,7 мм, а також два гелікоптери Sikorsky MH-60R.