Священик УПЦ МП відмовився відспівати померлу дитину

Священик УПЦ МП відмовився відспівати померлу дитину

Небайдужі жителі Запоріжжя сьогодні зранку прийшли з іграшками до церкви Іоана Кронштадського на території обласного туберкульозного диспансеру.

Саме там священик УПЦ Московського патріархату відмовився відспівувати трагічно загиблого хлопчика, пославшись на те, що малюка хрестили в церкві Київського патріархату, повідомляють користувачі соцмереж, і зокрема, запорізький блогер Олексій Мосейко.

“Ми прийшли разом із двома своїми колегами. Після того, як ми поклали іграшки, вийшов священик і, буркотавши собі щось під носа, забрав їх. Він сказав, що ми намагаємося його образити і за уставом церкви не дозволено, аби ляльки лежали перед входом", - розповів Мосейко.

Напередодні, коли  архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука УПЦ МП заявив, що священик вчинив правильно. місцевий журналіст і блогер Юрій Гудименко запустив флешмоб #принеси_куклу, і закликав усіх небайдужих відреагувати на кричущий випадок - "щодня приносити ляльки до храмів УПЦ МП, щоб кожен розумів, що ця Церква зробила".

Хлопчик, якого відмовився відспівувати священик Московського патріархату, загинув, коли на нього впав самогубця, що викинувся з вікна.