Лось європейський віднині належить до червонокнижних тварин

Лось європейський віднині належить до червонокнижних тварин

Міністерство юстиції України зареєструвало наказ Мінприроди про внесення лося європейського до переліку видів тварин, занесених до Червоної книги.

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, повідомляє Урядовий портал.

"Мін’юст зареєстрував наказ Мінприроди про внесення змін до переліку видів тварин, що заносяться до Червоної книги України. Маємо юстований документ. Відтепер лось європейський в Україні належить до червонокнижних тварин і полювання на нього карається законом", - сказав Остап Семерак. За його словами, цей наказ набуває чинності з дня його офіційного опублікування.

При цьому міністр екології та природних ресурсів наголосив на проблемах у боротьбі з браконьєрством в Україні. "Боротьба із браконьєрством залишиться для нас одним із пріоритетних викликів у 2018 році. Маю на увазі і можливий перегляд розмірів штрафів, і ліквідацію застарілої неефективної системи природоохоронного нагляду та контролю, яка є корупційним пережитком минулого", - заявив він.

Раніше Національна комісія з питань Червоної книги України проголосувала за внесення лося європейського до Червоної книги України. У грудні Остап Семерак підписав наказ про внесення цього виду тварин до Червоної книги. Тоді ж документ було передано на реєстрацію до Міністерства юстиції.

Крім того, у 2018 році будуть проведені спеціальні наукові дослідження з мтою встановити реальну чисельність цих тварин в Україні.