Координаційний штаб у справі Ірини Ноздровської засідатиме щодня

Координаційний штаб у справі Ірини Ноздровської засідатиме щодня

4 січня у Вишгороді відбулося перше засідання спеціального координаційного штабу з розслідування вбивства юристки Ірини Ноздровської.

Поліція визначила подальші напрямки роботи та заявила, що засідання відбуватимуться щоденно, повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції Київської області.

"Нарада відбулася під головуванням першого заступника глави Нацполіції – керівника кримінальної поліції В’ячеслава Аброськіна, за участі заступника глави Нацполіції – начальника Головного слідчого управління Віталія Невгада, начальників структурних підрозділів апарату кримінальної поліції та керівництва поліції Київської області", – йдеться у повідомленні.

"В’ячеслав Аброськін визначив подальші напрямки роботи всіх оперативних служб необхідні для розкриття цього злочину. Він також повідомив, що за таким форматом заслуховування відбуватимуться щоденно", – заявили у Нацполіції.

Нагадаємо, 1 січня 2018 року в Вишгородському районі  Київської області було виявлено тіло правозахисниці і юриста Ірини Ноздровської із колото-різаними ранами на шиї.

Офіційне слідство розглядає три версії вбивства Ноздровської: вбивство у зв'язку зі справою Дмитра Россошанського, вбивство на професійному підгрунті і побутовий конфлікт.

Раніше Ірина Ноздровська займалася справою про загибель своєї сестри - Світлани Сапатинської, яку в с. Демидів 30 вересня 2015 року насмерть збив племінник голови суду Вишгородського району Россошанський. Після смертельної ДТП Россошанського спочатку не заарештували, а відпустили під домашній арешт.

У травні 2017 року Россошанського засудили до 7 років ув'язнення, його захист подав апеляцію.

27 грудня 2017 року відбулося засідання Апеляційного суду Києва, який відмовив Россошанському в амністії і продовжив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.