Герберт Макмастер: "Росії доведеться заплатити неабияку ціну"

Герберт Макмастер: "Росії доведеться заплатити неабияку ціну"

Росія втручалася в американські вибори, і президент США Дональд Трамп про це поінформований.

Про це в інтерв'ю "Голосу Америки" заявив радник президента США з національної безпеки генерал-лейтенант Герберт Макмастер.

"Необхідно знайти спосіб протистояти дуже просунутій новій стратегії, яку Росія вдосконалила за багатьма параметрами. Ця нова загроза включає використання дезінформації, пропаганди і соціальних мереж для того, щоб розколоти суспільство і підбурити соціальні групи одну проти одної... Росіяни  проявляли активність в Європі - і під час недавніх виборів у Франції, і на іспанському референдумі про статус Каталонії. Ми бачили їх активність у Мексиці, спроби спровокувати путч у Чорногорії. Зірвати завісу з російської кампанії дестабілізації - це перший важливий крок, який дасть змогу всім побачити їх істинні наміри, а, отже, послабить їх можливості сіяти невпевненість у людях і підбурювати    співтовариства один проти одного", - вважає радник із національної безпеки.

За його словами, Росія як і раніше заперечує свою причетність до таких дій, але робить це дедалі менш переконливо. Сьогодні їхнім словам уже ніхто не вірить, впевнений Макмастер.

На думку генерала, кожна арабська держава має розуміти, що робить Росія на Близькому Сході, а саме - прагне використати деструктивні дії Ірану, який розпалює громадянську війну в регіоні, озброює і підтримує терористичні угрупування на зразок "Хезболли". За таку підтримку Росії доведеться заплатити неабияку ціну, запевнив Макмастер.