МЗС застерігає українців від поїздок до Єгипту

МЗС застерігає українців від поїздок до Єгипту

МЗС України радить співгромадянам утриматися від поїздок до Єгипту у зв'язку з продовженням ще на 3 місяці дії в державі надзвичайного стану.

Про це повідомив у Twitter Департамент консульської служби МЗС.

"Єгипет продовжив надзвичайний стан у країні на 3 місяці. Рекомендації громадянам України - актуальні", - йдеться у повідомленні.

У МЗС нагадали, що парламент Арабської Республіки Єгипет у жовтні 2017 року ухвалив рішення щодо чергового продовження в Єгипті на 3 місяці надзвичайного стану. У цьому зв'язку в зовнішньополітичному відомстві наполегливо рекомендують громадянам України переглянути власні плани щодо відвідування Єгипту впродовж дії в державі надзвичайного стану та, якщо це можливо, утриматися без нагальної необхідності від поїздок до цієї держави, зокрема, з туристичною метою.

Як зазначили в МЗС, згадані застереження викликані істотною активізацією на території Єгипту радикальних терористичних угруповань, включаючи "ІДІЛ", які дедалі частіше спрямовують терористичні акти проти цивільних громадян із огляду на їхню релігійну приналежність.

У разі потрапляння у надзвичайні ситуації, виникнення загрози життю та здоров’ю під час перебування на території Єгипту, МЗС рекомендує громадянам України невідкладно звертатися до Посольства України в Єгипті за номером телефону: +201000039648 або на "гарячу лінію" міністерства: +38 044 238 16 57.