Росію вкотре оголошено "імперією зла"

Росію вкотре оголошено "імперією зла"

Одна з провідних американських газет оголосила Росію новою "імперією зла", пославшись на агресивні дії Москви щодо Грузії і України, військову інтервенцію в Сирії і ймовірне втручання в президентські вибори США в 2016 році.

Про це інформує "Голос Америки".

Як аргумент своєї позиції газета "USA Today" у редакційній статті під заголовком "Росія знову стала імперією зла" нагадала, що в 1983 році президент США Рональд Рейган назвав Радянський Союз "імперією зла", попередивши про посилення глобальної загрози, витікаючої від СРСР, і необхідності протистояти їй. Через 35 років ці слова знову заслуговують уваги, наголошує видання.

"Історія повторюється. Росія сьогодні - це бліда версія комуністичного режиму, який остаточно розпався в 1991 році. Проте російський президент Владімір Путін прагне повернути частину колишньої слави. Путінська стратегія знову зробити Росію великою є джерелом міжнародного хаосу", - йдеться у статті.  

"USA Today" також нагадала читачам, що ЦРУ, ФБР і АНБ дійшли висновку, що Путін віддавав розпорядження про проведення комп'ютерних і пропагандистських атак "з метою вплинути на президентські вибори в США в 2016 році і підірвати довіру до американського демократичного процесу".

Інші агресивні дії Росії включають продаж зброї Талібану в Афганістані і нафти - Північній Кореї, резюмує газета.