З нового року запровадили нові умови перетину кордону України (аудіо)

З нового року запровадили нові умови перетину кордону України (аудіо)

У першу добу нового року всі пункти пропуску на кордоні працювали у штатному режимі, збоїв не було.

Нагадаємо, з 1-го січня для росіян та осіб без громадянства запровадили нові умови перетину кордону України. Зокрема, відбитки пальців мають залишати росіяни, а також громадяни ще 70-ти країн.
 
Як ця система запрацювала на українсько-російському кордоні, з’ясовувала наша власна кореспондентка у Харківській області Віталіна Зіньківська:
      
"За добу до України в’їхало всього 3300-а осіб, поінформувала Держприкордонслужба. Через 10-ть харківських пунктів пропуску пройшло близько 400-т осіб з іноземним громадянством. Необхідність сканувати відбитки пальців не стала для них несподіванкою і не викликала проблем, повідомив прес-офіцер Харківського прикордонного загону Дмитро Кальницький.

За словами Дмитра Кальницького, у звичайні дні державний кордон на території Харківщини перетинають до 10-ти тисяч осіб, проте система біометричного сканування тестувалася у різних режимах, у тому числі, дуже напруженої роботи, посадові особи пройшли всі належні тренінги, тож затримок і збоїв через додаткові перевірки виникати не повинно".

Віталіна Зіньківська. Харків. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!