Британія збирає інформацію про втручання РФ у Brexit

Британія збирає інформацію про втручання РФ у Brexit

Британія звернулася до керівництва соцмереж Facebook і Twitter з вимогою надати інформацію щодо можливого втручання Росії в референдум про вихід Британії з Євросоюзу.

Про надіслану керівництву Facebook і Twitter вимогу повідомив голова парламентського комітету у справах культури, ЗМІ і спорту Дам'єн Коллінз, пише "The Guardian".

"Має бути спосіб перевірки процедур, які компанії, подібні до Facebook, запроваджують, щоб допомогти встановити відомі джерела дезінформації, особливо якщо це політично мотивовані дії та спрямовані з іншої країни", - сказав Коллінз.

У разі відмови співпрацювати у цьому питанні Британія погрожує введенням санкцій проти Facebook і Twitter. Інформацію щодо втручання РФ у процес виходу Британії з Євросоюзу, зокрема формування  думки користувачів соцмереж щодо необхідності Brexit, офіційний Лондон вимагає надати до 18 січня.  

Нагадаємо, у жовтні британський парламентський комітет надіслав главі Facebook запит про надання інформації про будь-яку проплачену діяльність причетних до Росії облікових записів Facebook під час референдуму щодо виходу із ЄС у 2016 році та виборів 2017 року. Раніше глава Facebook Messenger Девід Маркус заявив, що Росія могла використовувати цей додаток для впливу на американських виборців в 2016 році.

У вересні Facebook повідомив слідству, що за останні два роки ним були виявлені на своїй платформі тисячі платних оголошень політичного змісту, пов'язані з підставними обліковими записами з Росії. Пізніше компанія Twitter повідомила про виявлення понад 200 акаунтів на своїй платформі, діяльність яких була пов'язана зі спробами РФ втрутитися у президентські вибори у США.