Британія привітала звільнення українських заручників

Британія привітала звільнення українських заручників

Обмін полоненими між Україною та сепаратистами, яких підтримує Росія, є важливою віхою та бажаним кроком до виконання всіма сторонами зобов'язань у рамках Мінських угод.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Великої Британії.

"Велика Британія вітає обмін понад 300 полоненими, що стався між Україною та сепаратистами, яких підтримує Росія, на сході країни. Звільнення заручників - це зобов’язання, яке Україна, Росія та підтримувані Росією сепаратисти взяли на себе в рамках Мінських угод, які мають на меті вирішити конфлікт у східній Україні", - заявив речник МЗС Сполученого Королівства.

У МЗС Великої Британії сподіваються, що всі сторони використають цей позитивний розвиток подій для поступу у виконанні інших мінських зобов’язань, зокрема дотриманні режиму повного припинення вогню, співпраці заради полегшення гуманітарної ситуації  по обидва боки лінії розмежування та відведення Росією своїх озброєнь і військових зі Сходу України.

У зовнішньополітичному відомстві Сполученого Королівства також подякували всім, хто сприяв досягненню угоди про обмін, зокрема Тристоронній контактній групі, Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ та Міжнародному комітету Червоного Хреста.