У Балаклії повністю закінчено відновлювальні роботи (аудіо)

У Балаклії повністю закінчено відновлювальні роботи (аудіо)

Повністю закінчено ремонтні та відновлювальні роботи у Балаклії, де у березні 2017-го року вибухнув артилерійський арсенал.

Наша власна кореспондентка у Харківській області Віталіна Зіньківська – докладніше:

"Балаклія нині виглядає краще, ніж до техногенної катастрофи: вся сяє новенькими дахами і вікнами та акуратними цоколями. Два десятки будівельних компаній відновлювали 117 житлових багатоповерхівок та інші об’єкти, пошкоджені осколками снарядів, вибуховими хвилями і пожежами. Їм виплачено 128- мільйонів гривень з Резервного фонду держави,обласного та районного бюджетів. Придбано житло для погорільців, чиї помешкання не підлягали відновленню. Жителі міста одержали понад 44-и мільйони гривень матеріальної допомоги.

Під час масштабних ремонтних робіт вдалося вирішити проблеми, котрі, якби не біда, і досі залишалися б нерозв’язаними, говорить міський голова Балаклії Іван Столбовий. Також було відремонтовано і чотири дороги, які й до вибухів кепсько виглядали, але на них з року в рік хронічно не вистачало коштів. Тепер вони радують балаклійців свіженьким гладеньким асфальтом".

Віталіна Зіньківська. Харків. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!