Експерт Михайло Каменєв: "Основний критерій оцінки поліції - довіра населення"

Експерт Михайло Каменєв: "Основний критерій оцінки поліції - довіра населення"

Підсумки роботи поліції за 2017 рік. Поразки та досягнення під кутом зору правозахисника, експерта групи "Реформа органів правопорядку" Реанімаційного пакету реформ Михайла Каменєва в ефірі програми "Сьогодні. Зранку".

Михайло Каменєв: "Як громадянин я не задоволений роботою поліції. Як експерт - важко сказати. Поліція діє за радянським методом статистики - сама себе оцінює. Це неправильно. Основним критерієм оцінки є довіра населення. Динаміку вічно прекрасною показувати не зможуть. Рівень довіри населення дозволить оцінити чи змінилося щось насправді.
Статистика по ДТП не відповідає реальності. Є проблеми і вади у законодавстві щодо відеофіксації правопорушень. Резонансні справи - очільник поліції визнав, що слідство в глухому куті. В усіх країнах світу є такі справи і на жаль вони залишаються не до кінця розкритими. Правоохоронні органи можуть бути безсилими розкрити їх. Для простого громадянина поліція - це Аваков. Якби посадовці менше піарилися, тоді у поліції було б більше шансів виглядати незаполітизованою. Нині навіть політики дистанціюються від теми реформи поліції. Це не реформа, а перейменування, реорганізація. При всіх очільниках МВС були невеличкі успіхи. Є певні гарні проекти, є консенсус у владних колах, є спроби реформування, але це лише спроби".



Слухайте програму "Сьогодні. Зранку" по буднях із 8.00 до 10.20!