Три міста в США судитимуться з Пентагоном

Три міста в США судитимуться з Пентагоном

Три великі міста США - Нью-Йорк, Сан-Франциско та Філадельфія - подали позов після того, як керівництво військово-повітряних сил США визнало, що не повідомило про кримінальне минуле людини, яка застрелила 26 осіб в одній з техаських церков в листопаді.
 
Про це пише Voice of America.
 
"Це невиконання (обов'язків) в інтересах Міністерства оборони призвело до загибелі невинних людей через те, що зброя потрапила в руки злочинців і тих, хто прагне до (заподіяння) незліченної шкоди. Нью-Йорк приєднується до Філадельфії і Сан-Франциско, з тим, щоб виступити проти Міністерства оборони і вимагати, щоб воно вело себе відповідно з законом і привело в порядок свою істотно зіпсовану систему", - наголошується в заяві мера Нью-Йорка Білла Де Блазіо. Керівництво військово-повітряних сил проводить розслідування, покликане з'ясувати, як той факт, що чоловік, який влаштував стрілянину в техаській церкві, був у 2012 році засуджений за домашнє насильство. Крім того, 26-річний Девін Келлі, не був належним чином включений в базу даних ФБР, що могло б запобігти придбанню ним на законних підставах гвинтівки, яку він використовував при нападі на Першу Баптистську церкву в Сазерленд-Спрінгс, штат Техас.
 
Нагадаємо, що 5 листопада 26-річний Девін Патри Келлі - "білий чоловік з військовим минулим" – влаштував стрілянину в церкві американського міста Сазерленд-Спрінгс, штат Техас. В результаті його дій загинули 27 людей, ще 25 були поранені. Сам Келлі був застрелений під час погоні.