Мешканець Донеччини самовільно захопив особливо цінні землі

Мешканець Донеччини самовільно захопив особливо цінні землі

У Донецькій області судитимуть чоловіка за самовільне захоплення особливо цінних земель природно-заповідного фонду України, йому загрожує до двох років позбавлення волі.  

Про це у повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

"Мешканець Бахмутського району, підозрюваний у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 197-1  Кримінального кодексу України, тобто у самовільному зайнятті земельної ділянки, постане перед судом... санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі строком від двох до чотирьох років або позбавлення волі на строк до двох років", - йдеться у повідомленні.  

Досудовим розслідуванням установлено, що 44-річний чоловік за відсутності дозвільних документів у травні 2017 року самовільно захопив понад 54 га земель природно-заповідного фонду України, розташованих на території Опитненської сільської ради   Бахмутського району. Вказані землі відносяться до особливо цінних земель. Земельну ділянку державної власності, яка відноситься до особливо цінних земель, він використовував для вирощування соняшника. Внаслідок таких дій  державі завдано збитків у розмірі майже 100 тис. грн.