Моніторити туристичну активність українців допомагатимуть мобільні оператори

Моніторити туристичну активність українців допомагатимуть мобільні оператори

Відповідний меморандум про співпрацю підписали Міністерство економічного розвитку і торгівлі з основними мобільними операторами - з ПрАТ "Київстар", ПрАТ "Vodafone Україна" та ТОВ "Lifecell".

Про це повідомляється на сайті відомства.

За словами заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Михайла Тітарчука, статистична інформація щодо переміщень туристичних потоків територією країни, отримана від мобільних операторів, надасть можливість більш якісного та оперативного моніторингу стану справ у галузі туризму в Україні, а також вибудовувати дієвіші стратегії її розвитку.

Меморандум передбачає надання Мінекономрозвитку статистичних показників щодо: кількості внутрішніх туристів, зареєстрованих абонентів мобільного зв’язку, що перебували понад добу поза межами відповідної області чи місця реєстрації.

Окрім цього, міністерство отримає дані про кількість в'їзних туристів, іноземних абонентів мобільного зв'язку у роумінгу, що перебували понад добу (з розбивкою по країнах, з яких виїхали, та областях України, до яких в'їхали).

Урядові нададуть дані про кількість громадян України, зареєстрованих абонентів мобільного зв'язку, які виїхали з відповідної області за кордон.

У розпорядженні міністерства будуть показники тривалості перебування туристів в області.

Статистична інформація має надаватись виключно у зведеному знеособленому вигляді з періодичністю один раз на квартал.