Російським друкарням заборонили друкувати листівки з критикою влади

Російським друкарням заборонили друкувати листівки з критикою влади

МВС Росії почало розсилати по російських друкарнях попередження про заборону друкувати матеріали, що дискредитують владу і закликають до несанкціонованих акцій, в період підготовки і проведення виборів президента Російської Федерації.

Одне з таких повідомлень опублікував у Тwitter опозиційний політик Олексій Навальний.

"Вибори почалися. МВС розсилає такі вказівки по всіх друкарнях країни. Боронь Боже чогось зайвого надрукують", - пояснює Навальний.

Оприлюднений документ був відправлений з відділу економічної безпеки і протидії корупції УВС Західного адміністративного округу Москви. При появі запитів про друк такої продукції керівництва друкарні пропонується негайно повідомити про це правоохоронні органи.

Нагадаємо, Олексій Навальний мав намір брати участь у виборах президента Російської Федерації як самовисуванець. Для цього були проведені 20 зборів ініціативних груп по всій країні, після чого документи для реєстрації опозиціонера були відправлені в Центрвиборчком РФ. 25 грудня ЦВК, розглянувши заявку Навального, відмовив йому в реєстрації кандидатом на виборах через наявну в нього судимості у справі "Кіровлісу".

Олексій Навальний оголосив про "страйк виборців", закликавши своїх прихильників агітувати проти участі в голосуванні і не визнавати його підсумки. Крім того, Навальний анонсував загальноросійську вуличну акцію протесту.

В ЄС вже відзначили, що кримінальне обвинувачення проти Навального є політично вмотивованим.

Також у Євросоюзі заявили, що будуть готові оцінити виборчий процес в РФ, де волевиявлення відбуватиметься 18 березня 2018 року, ґрунтуючись на висновках ОБСЄ.