Росія готова стати посередником між КНДР та США (аудіо)

Росія готова стати посередником між КНДР та США (аудіо)

Про це заявив прес-секретар російського президента Дмітрій Пєсков. Водночас, як пише німецьке видання Зюдойче Тцайтунг, Росія підтримує ескалацію на Корейському півострові, поставляючи до КНДР ракетні технології та допомагаючи режиму у Пхеньяні створювати міжконтинентальні балістичні ракети. Разом з тим,  в українському  зовнішньополітичному відомстві прямо вказують: Північна Корея – "клієнт Кремля".

Докладніше – Олександр Демченко:

"Нині Російська Федерація створює у світі зони нестабільності. Одна з таких зон – це Північна Корея. Про це в ексклюзивному коментарі Українському радіо заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін. Він зазначив: ядерна програма КНДР - це питання глобальної безпеки. Глава українського зовнішньополітичного відомства назвав режим у Пхеньяні "клієнтом" Москви і додав, що наразі Росія торгує ескалацією.

Днями німецький політолог ЙоахІм КрАузе в статті для німецької газети Зюдойче Тцайтунг висловив думку, що саме Росія передала КНДР міжконтинентальні балістичні ракети та ракетні технології.

Водночас політолог Тарас Березовець зазначає, що своїми діями на території Північної Кореї Росія намагається внести розкол у відносини Китаю та США. Згідно з однією з гіпотез, яку висувають американські аналітики, Москва може поставляти озброєння до КНДР, - каже Тарас Березовець.

Додам, що Вашингтон та Пекін досягли домовленості про регулярний обмін інформацією, у тому числі і розвідувальною, про ситуацію в КНДР і про вплив на Пхеньян міжнародних економічних санкцій".

Олександр Демченко. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!