Ірина Геращенко: Україна до обміну готова

Ірина Геращенко: Україна до обміну готова

Українська сторона готова обміняти 306 громадян для звільнення 74 українців із полону бойовиків на Донбасі.

Про це заявила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко у Facebook.

"Ми готові передати 306 громадян (де це дозволяє українське законодавство), аби звільнити 74 українців із окупованих територій", - наголосила Геращенко.

За її словами, була низка неузгоджених питань, як то верифікація тих, хто не бажає переміщатися на окуповані території, тих, хто вже відбув покарання. Ще залишаються також технічні і логістичні деталі, які треба узгодити, додала Ірина Геращенко.  

Вона наголосила: впродовж останнього місяця СБУ, ГПУ, Мінська гуманітарна група, АП, дипломати, пенітенціарна служба, обмудсмен Валерія Лутковська, МЗС провели колосальну роботу, щоб бути готовими до звільнення. А Президент Петро Порошенко особисто координував всю роботу всіх відповідних відомств, "аби все не зірвалося".  

Політик укотре закликала журналістів із розумінням поставитись до процесу переговорів і пообіцяла повідомити новини та деталі переговорів, як тільки це буде можливо.

Нагадаємо, із посиланням на ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченко ЗМІ повідомляли, що обмін полоненими має відбутися 27 грудня.