Російський "суд" у Криму відмовив Володимиру Балуху в медобстеженні

Російський "суд" у Криму відмовив Володимиру Балуху в медобстеженні

Підконтрольний Російській Федерації Роздольненський районний суд у Криму в черговий раз відмовив у задоволенні клопотання Володимира Балуха, що знаходиться під домашнім арештом, про медичне обстеження.

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група".

"Суддя" Олена Тедеєва мотивувала відмову тим, що Балух не позбавлений можливості викликати "швидку". Аргументи захисту про те, що "швидка допомога" не проводить обстеження стану і не може давати направлення на обстеження, були проігноровані", - йдеться в повідомленні.

Раніше Володимир Балух неодноразово заявляв про свої проблеми зі здоров'ям. Зокрема, після року, проведеного в СІЗО, у нього загострилися хвороби спини і нирок.

Переслідування Володимира Балуха, що має активну проукраїнську позицію, в окупованому Криму ведеться вже не перший рік. Адміністративні та кримінальні справи проти нього були заведені після того, як Володимир Балух відмовився знімати з даху свого будинку прапор України.

Силовики затримали його 8 грудня 2016 року, стверджуючи, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок.

У серпні 2017 року суд виніс вирок українському активісту - три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Під час розгляду апеляційної скарги вирок Володимиру Балуху скасували. Справу відправили на повторний розгляд.

1 грудня Роздольненський районний "суд" змінив запобіжний захід Володимиру Балуху на домашній арешт.

6 грудня українському активісту висунули нове обвинувачення - "дезорганізація роботи виправних установ" за те, що Балух нібито вдарив співробітника СІЗО під час ранкового огляду в камері.