США засуджують запуск балістичної ракети з Ємену у бік столиці Саудівської Аравії (аудіо)

США засуджують запуск балістичної ракети з Ємену у бік столиці Саудівської Аравії (аудіо)

Білий дім засуджує запуск балістичної ракети з території Ємену представниками шиїтського воєнізованого угруповання – хуситами - у бік столиці Саудівської Аравії – Ер-Ріяду. Разом з тим Вашингтон сподівається, що нині все ще залишається місце для політичного врегулювання в Ємені.

Про це повідомив заступник помічника держсекретаря США Тім Лендеркінг. Він зазначив, що адміністрація президента США підтримала рішення міжнародної коаліції на чолі із Саудівською Аравією відкрити єменський порт на місяць для передачі гуманітарної допомоги усім постраждалим від військового конфлікту.

Говорить Тім Лендеркінг

Ми вважаємо, що для хуситів знайдеться місце в процесі політичного врегулювання. Ми будемо вітати таку ініціативу, але не тоді, коли вони наносять ракетні удари на регулярній основі проти нашого ключового союзника - Саудівської Аравії, і не тоді, коли вони загрожують кордону цієї країни.

Сказав Тім ЛЕндеркінг. Нагадаю, що за час військових конфліктів, які тривають у Ємені з 2014 року, десять тисяч людей загинуло. Натомість, згідно з повідомленням Міжнародного Комітету Червоного Хреста, кількість ймовірних випадків захворювання на холеру  в Ємені досягла мільйона. Загалом 80 відсотків жителів цієї країни мають проблеми з доступом до їжі, чистої води та медичних послуг.

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!