Зарплата залізничників зросте

Зарплата залізничників зросте

ПАТ "Укрзалізниця" затвердила нову систему праці, що дозволяє уже на першому етапі підвищити зарплату залізничникам у середньому від 17 до 30%. Уже з 1 грудня половина усіх працівників залізниці матиме підвищені оклади.

Про це повідомив у п'ятницю у Facebook в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

"Правління ПАТ "Укрзалізниця" щойно схвалило нову систему оплати праці. Це результат наших довгих, складних, але конструктивних переговорів з профспілкою залізничників та транспортних будівельників, котра є стороною галузевої угоди. Ідеї, що напрацьовувались впродовж останніх півтора року, ми змогли втілити за останні два місяці у новій системі оплати праці", - написав він.

Євген Кравцов зазначив, що загалом нинішній рік є знаковим з точки зору реального соціального діалогу в компанії. "Навіть побіжний аналіз свідчить, що зростання заробітної плати за 2016 - 2017 роки було більшим, ніж у період 2011 - 2016 років. На початку 2017 року відбулось чергове підвищення заробітних плат на 25%, у 2,5 раза збільшено розмір добових. Сьогодні - нова система оплати праці, котра, тільки на цьому етапі, у середньому дасть зростання заробітних плат від 17 до 30%", - зауважив він.