Доля палацу Любомирських залишається невизначеною

Доля палацу Любомирських залишається невизначеною

У Рівному бюджетна комісія міської ради вирішила припинити в наступному році окреме фінансування розкопок замку Любомирських.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

"20 грудня члени бюджетної комісії міської ради вирішили в наступному році обмежити фінансування програми "Дослідимо замок (палац) у Рівному". Нагадаємо, що стартувала вона ще у 2016 році, тоді ж погодили щороку виділяти по 200 тисяч гривень упродовж наступних 3 років роботи", - йдеться у повідомленні.

Як заявив член бюджетної комісії, депутат Олександр Довжаниця, кошти на проект "Дослідимо замок (палац) у місті Рівному" були передбачені в проекті реконструкції стадіону "Авангард".

Нагадаємо, торік біля стадіону "Авангард" археологи знайшли рештки палацу Любомирських ХVІІІ - ХІХ століть. На місці розташування замку знайдено понад 320 давніх артефактів.

Цьогоріч у жовтні оголошено результати транскордонного гранту "Польща - Україна -Білорусь", на який подавався проект. У фінальному голосуванні заявка не набрала більшості голосів журі й потрапила у резерв. Вона розглядалася у розділі "Спадщина" і боролася за майже мільйон євро.