Канада може виступити посередником між Україною і Росією

Канада може виступити посередником між Україною і Росією

Лідер Зеленої партії Канади та депутат федерального парламенту Елізабет Мей вважає, що Канада має виступити посередником у конфлікті між Україною та Росією.

"Наше залучення в Україні повинно також включати спілкування із Росією. Нам слід показати світові, що ми готові виступити чесним посередником. Нам слід захищати права України перед обличчям російської агресії, при цьому переконуючи Росію досягти довготермінового вирішення", - сказала Мей, передає Укрінформ.

Вона додала, що саме дипломатія та багатосторонні перемовини є сильними сторонами Канади, які дозволяють їй відігравати помітну роль на світовій арені.

"Нам слід зменшити накал у регіоні, підтримувати громадянське суспільство в Україні й збільшити нашу допомогу на розвиток. Окрім цього, у спілкуванні з Росією варто наполягати на важливості знаходження довготермінового рішення", - підсумувала депутат. При цьому збільшувати військову складову допомоги вона не вважає за потрібне.

Нагадаємо: минулого тижня Канада оголосила про внесення України до Контрольного переліку країн, до яких дозволені поставки автоматичної зброї. Цей крок скасовує збройне ембарго, що де-факто діяло проти України ще з 1991 року.