США виділять кошти на будівництво військових об'єктів у Європі

США виділять кошти на будівництво військових об'єктів у Європі

США планують виділити $214 мільйонів на будівництво військових об'єктів у Східній Європі для стримування російської агресії.

Про це повідомляє видання Air Force Times.

"У цьому році план витрат на оборону включає приблизно $214 мільйонів для будівництва об'єктів в Ісландії, Норвегії та більшості країн Східної Європи", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ці кошти є частиною Європейської ініціативи стримування загрози (EDI). Вона була започаткована після анексії Росією Криму та подальшої агресії на сході України. "Оскільки ми продовжуємо працювати над динамічним середовищем безпеки в Європі, фінансування EDI збільшує наші можливості для стримування і захисту від російської агресії", - йдеться в інформаційному бюлетені EDI.

Повідомляється, що ці інвестиції сприятимуть підтримці колективної оборони союзників США по НАТО, а також посилять безпеку та спроможність їх партнерів.  За інформацією видання, йдеться, зокрема, про перекидання на військові бази літаків п'ятого покоління F-22 Raptor та F-35 Strike Fighter, які повинні будуть відслідковувати активність російських ВКС на Північному і Балтійському морях.

Крім цього, планується побудувати нові ангари на авіабазі в ісландському Кефлавіку, де будуть розміщені літаки P-8 Poseidon, шо відстежують підводні човни.