Україна відкрила Почесне консульство в Сіднеї

Україна відкрила Почесне консульство в Сіднеї

Урочиста церемонія відкриття Почесного консульcтва України в Сіднеї - першого в історії двосторонніх українсько-австралійських відносин - відбулася за участі представників австралійської влади, Посольства України в Австралії та керівництва українських організацій Австралії.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Знаменно, що українське почесне консульство у Сіднеї починає свою роботу у час, коли Україна відзначає 100-ліття своєї дипломатичної служби. Щиро вітаємо першого українського почесного консула у Сіднеї і закликаємо усіх до підтримки діяльності консульства", - сказав у вітальному слові Посол України в Австралії Микола Кулініч.

У свою чергу, голова Союзу українських організацій Австралії, генеральний секретар Світового конгресу українців Стефан Романів зазначив: "Від імені Союзу українських організацій Австралії та від імені Світового конгресу українців я вітаю рішення України відкрити почесне консульство у Сіднеї. Сідней - важливий бізнес-центр Австралії. Сідней - центр, звідки починається все в Австралії".

Зі словами підтримки і відзначення ролі української громади Сіднея виступили і представники місцевої влади.

Новопризначений почесний консул України у Сіднеї Ярослав Дума висловив подяку за честь, яку надала йому Україна, і пообіцяв докласти всіх зусиль для розвитку ефективного співробітництва між Австралією та Україною на всіх напрямках.

Одним із основних завдань почесного консула на наступний 2018 рік є підготовка та сприяння участі української команди воїнів-ветеранів в "Іграх нескорених", що відбудуться у Сіднеї.

Додамо, Почесне консульство України в Сіднеї відкриє двері для відвідувачів за адресою: Sydney, Church st 27-29 Lidcombe, NSW 2141.