Закон про зміни в календарі розгляне Мінкультури (аудіо)

Закон про зміни в календарі розгляне Мінкультури (аудіо)

Дев’ять-десять святкових вихідних у 2018 році пропонує залишити Український інститут національної пам’яті. Відповідний Закон про зміни в календарі нині на розгляді у Міністерстві культури.

Розповідає Катерина Шевцова:

"Скільки Україна потребує державних свят і вихідних ? Чи є місце у цьому списку свЯтам, що дістались нам у спадок з Радянських часів? Група істориків, правозахисників, представників духівництва і громадських об’єднань дійшла висновку, що надмірна кількість неробочих святкових днів, серед іншого, провокує конфлікт у суспільстві. Пропоную думки опитаних мною випадкових співрозмовників.

25 грудня цього року Україна вперше матиме додатковий вихідний, якого раніше не було – Різдво за Григоріанським календарем, зате робочим стане друге травня, що, по суті, - радянський рудимент, пояснює представниця Українського інституту національної пам’яті Ганна Байкеніч.

День відпочинку після релігійного свята, що припадає на вихідний, варто зберегти, каже кандидат історичних наук Сергій Громенко.

Що ж бдо представників бізнесу, які теж узяли участь в обговоренні, то, на їхню думку, надмірна кількість неробочих днів негативно впливає на економічну ситуацію в країні".

Катерина Шевцова. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!