Понад 200 призовників присягнули на вірність державі (аудіо)

Понад 200 призовників присягнули на вірність державі (аудіо)

Почесне найменування імені гетьмана Богдана Хмельницького присвоєне Окремому Київському полку Президента України. Сьогодні під час урочистостей понад 200 призовників із 18 областей України присягнули на вірність державі.

З подробицями - Олександр Демченко:

"Складання присяги - хвилюючий момент, кажуть військовослужбовці. Цього дня батьки призовників намагаються бути поруч зі своїми дІтьми.

Прийшла привітати свого сина Ігоря Науменка його мати Олена. Вона одразу мені сказала, що дуже хвилюється за сина, але з повагою ставиться до його рішення – захищати свою країну.

Президентський полк – це еліта, найкращі з найкращих. Потрапити до нього дуже складно. Стан здоров’я має бути відмінний, гарна фізична підготовка, високий інтелектуальний рівень та психологічна стійкість.

Прапорщик Галина Пятова розповідає: виходять звідси вже професіоналами. Дуже багато тих військовослужбовців, які прийшли до полку за контрактом виїжджають у зону бойових дій. Говорить Галина Пятова.

І ось настає той момент – момент складання присяги. Одним із перших присягнув на вірність державі Олександр Коляда. Він каже, що завжди хотів служити в елітних військах і захищати Україну.

Нині понад 240 військовослужбовців полку є учасниками бойових дій на сході України. Що ж до призовників, які сьогодні склали присягу на вірність Україні, то до завершення строковОї служби, яка триватиме півтора року, їх не відряджатимуть у зону АТО для виконання бойових
завдань".

Олександр Демченко. Українське радіо

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!