Леонід Каденюк закликає ухвалити Екологічну конституцію планети

Леонід Каденюк закликає ухвалити Екологічну конституцію планети

Збір підписів астронавтів світу під зверненням до ООН щодо необхідності ухвалення Екологічної конституції Землі ініціює перший космонавт незалежної України, Герой України Леонід Каденюк.

Про це він заявив під час зустрічі в Чернігівському історичному музеї імені Тарновського, присвяченій 20-річчю його польоту в космос.

"Те, що відбувається з екологією на нашій планеті - це дуже страшно. Ми навіть не усвідомлюємо наскільки це небезпечно для життя на Землі", - сказав Леонід Каденюк.  

Зокрема, він зазначив, що в атмосферу Землі щорічно виділяється близько 250 мільярдів тонн вуглекислого газу. Тим часом фотосинтез планети здатен переробити лише 200 мільярдів тонн. Отже, залишок  щорічно накопичується. Крім того, підвищується загальна температура планети. Ці та інші фактори негативно позначаються на здоров'ї населення і впливають на життя    майбутніх поколінь на Землі, наголосив Леонід Каденюк

Питання про необхідність ухвалення Екологічної конституції Землі - основного правового документа, що визначатиме обов'язкові норми поведінки у відносинах між суспільством і природою для всіх без винятку країн світу, українські вчені порушували ще 1992-го року на міжнародній конференції в університеті Гофстра (Нью-Йорк).