Першу партію зрідженого газу із США доправили в Україну

Першу партію зрідженого газу із США доправили в Україну

Компанія "ЕРУ Трейдінг" організувала закупівлі природного газу для польського ЗПГ-терміналу і його транспортування по трубопроводу через польсько-український інтерконнектор.

Про це повідомляє ports.com.ua з посиланням на прес-службу ЕРУ.

"ЕРУ Трейдінг" придбала газ на кордоні і розмістила його в сховище в Україні.

28 листопада 2017 року "ЕРУ Трейдинг" взяла участь у тендері на поставку газу держкомпанії "Укртрансгаз" і стала єдиним її приватним постачальником.

"З квітня цього року, корпорація "ЕРУ" є власником поліса страхування від політичних ризиків від державного агентства США, "Overseas Private Investment Corporation". Двадцятирічний контракт з "OPIC" забезпечує "ЕРУ" захист при транспортуванні, зберіганні та продажу газу в Україні", - заявили в прес-службі.

"Поєднання можливості відвантаження спотового обсягу скрапленого природного газу та покриття полісом страхування "OPIC" дозволило "ЕРУ" виграти один із десяти лотів на поставку "Укртрансгазу" 135 млн кубометрів газу впродовж наступних семи місяців. "ЕРУ" стала єдиним приватним постачальником, всі інші лоти отримала НАК "Нафтогаз України", - сказано в повідомленні.

У червні 2017 року польський ЗПГ-термінал у Свіноуйсьце прийняв першу партію американського скрапленого газу. Це перша поставка ЗПГ із США до Східної Європи.

У листопаді 2017 року польська енергетична компанія "PGNiG" підписала п'ятирічний контракт на поставку ЗПГ із США.

Зазначимо: "Енергетичні ресурси України" - девелоперська компанія з іноземними інвестиціями, що спеціалізується на реалізації проектів в українській енергетиці. Власниками і керуючими партнерами компанії є Дейл Перрі, Андрій Фаворов і Ярослав Мудрий.

"ЕРУ Трейдінг" - дочірня компанія ЕРУ, енерготрейдер.

У 2015 році "ЕРУ Трейдінг" стала найбільшим приватним імпортером газу в Україну.

У березні 2017 року "ЕРУ Трейдінг" і "ERU Management Services LLC", що входять у корпорацію "ЕРУ", були обрані постачальниками газу в рамках відновлення роботи ПАТ "Одеський припортовий завод". Компанії представили кращу пропозицію по давальницькій сировині.