Венеціанська комісія наполягає на створенні в Україні Антикорупційного суду

Венеціанська комісія наполягає на створенні в Україні Антикорупційного суду

Президент Венеціанської комісії Джанні Букіккіо сподівається на ухвалення Верховною Радою закону про Антикорупційний суд.

На цьому він наголосив під час виступу на заході з нагоди початку роботи нового Верховного суду, повідомляє Укрінформ.

"Я дуже вам раджу створити цей Антикорупційний суд і я сподіваюсь, що Верховна Рада більшістю підтримає створення такого суду", - зазначив президент Венеціанської комісії. При цьому він спрогнозував тиск на суддів цього суду в разі його створення.

"Судді, які будуть працювати там, будуть, звичайно, мати дуже серйозний тиск. Їм буде дуже нелегко працювати і звичайно ми повинні тут спиратися на рішучу роль міжнародної спільноти", - зазначив Букіккіо.

Нагадаємо: раніше Президент Петро Порошенко заявив, що має намір наступного тижня внести на розгляд Верховної Ради законопроект про Антикорупційний суд. Він висловив упевненість у тому, що після підтримки законопроекту парламентом Антикорупційний суд завершить формування антикорупційної інфраструктури.

У вівторок парламент планує розглянути відкликання депутатського законопроекту №6011 про створення антикорупційних судів, що дозволить зареєструвати новий законопроект.