Симфонічний оркестр Українського радіо вирушає до Алжира

Симфонічний оркестр Українського радіо вирушає до Алжира

Уже четвертий рік поспіль Заслужений академічний симфонічний оркестр Національної радіокомпанії України візьме участь у Міжнародному фестивалі симфонічної музики в Алжирі. Це масштабна культурно-мистецька подія, що єднає сотні митців та поціновувачів музики.

Цьогоріч на VII Фестиваль, що відбудеться з 12 до 19 вересня, приїдуть провідні симфонічні та камерні колективи з 19 країн: Алжира, Австрії, Бельгії, Єгипту, Іспанії, Італії, Китаю, Мексики, Німеччини, Польщі, Росії, Сирії, Тунісу, України, Франції, Чехії, Швеції, Швейцарії, Японії. Концерти відбуватимуться в Національному театрі Алжиру (м. Алжир).

Симфонічний оркестр Українського радіо під орудою маестро Володимира Шейка вже традиційно зіграє на концерті-відкритті 12 вересня та заключному концерті 19 вересня, створивши спільно з музикантами всіх країн-учасниць велетенський мультинаціональний колектив.

У свій фестивальний день, 15 вересня Оркестр Українського радіо  представить різнобарвну програму, що складається з європейської та  української музики. Прозвучать твори Йоганна Себастьяна Баха (Німеччина), Ромуальда Твардовського (Польща), Енніо Морріконе (Італія), Каміля Сен-Санса (Франція). Українська сучасна композиторська школа буде представлена творами Мирослава Скорика, Ігоря Щербакова, Олександра Родіна та Дмитра Савенка.

Усі попередні роки алжирські  та акредитовані медіа називали український колектив зіркою фестивалю. Концерти Симфонічного оркестру користуються надзвичайним успіхом  у публіки, адже кожного разу маестро Володимиру Шейку та й усім музикантам вдається захопити глядача виконавчою майстерністю та самобутніми виставами, не схожими на попередні. Цього разу акцент програми зроблено на виступах віртуозних солістів з оркестром: Олександра Рукомойнікова (саксофон), Олексія Руденка (флейта), Адрія Мітрохова (кларнет), Віри Шперер (гобой), Галини Куликовської (фортепіано), Володимира Кирилюка (скрипка), Олени Шабельської (ударні).

Участь Симфонічного оркестру Українського радіо в Міжнародному фестивалі симфонічної музики в Алжирі – це виняткова нагода представити Україну широкому загалу алжирської публіки, українській громаді в АНДР, дипломатичному корпусу, представникам політичної та культурної еліти країни, ознайомити їх з високими культурними досягненнями та традиціями національної школи симфонічної музики та оркестрового виконавства.