На Українському радіо стартує серія радіофільмів

На Українському радіо стартує серія радіофільмів

На Українському радіо невдовзі з’явиться серія радіофільмів. Першим стане радіосеріал  про Національну оперу України від початку її створення до часу перед днів Другої Світової війни.
 
"Радіофільм – складний, проте актуальний жанр на Суспільних мовниках за кордоном. Тепер він звучатиме і на Українському радіо. Слухачі матимуть змогу почути зворушливі історії, деталі, невідомі факти з життя відомих митців, літераторів, учених, цікаві історії мистецьких будівель в оригінальному осмисленні. Нині радіо активно розвиває документалістику, яка охоплює всі види хронікальних і документальних записів", - зауважив генпродюсер Українського радіо Дмитро Хоркін.
 
Акцент ставитиметься на звукових ефектах, паузах, зміні тембру голосів. Також будуть постановочні сцени та  художня реконструкції минулих подій.

У другому радіофільмі буде продовження історії про Національну оперу, але вже від початку війни і до наших днів. Яскравими звуковими ефектами буде озвучений період, коли працював театр у повоєнні дні. Зокрема, можна буде почути цікаві факти з історії приміщення театру, легенди і міфи з життя  визначних особистостей, що творили на той час в театрі, а також про події, які стали причиною радикальних змін в історії України.

У радіофільму лунатимуть голоси Оксани Петрусенко, Івана Паторжинського, Марії Литвиненко-Вольгемут, Бориса Гмирі.
Звучатиме музика  Миколи Лисенка, Семене Гулака-Артемовського, Миколи Римського-Корсакова, Олексія Верстовського, Джоакіно Россіні, Петра Чайковського, Джузеппе Верді, Людвіга Мінкуса, Михайла Глінки, Гаетано Доніцетті.

Над створенням радіофільму працювали народний артист України Олег Комаров, артисти Леся Липчук, Анна Шевченко, Наталя Коломієць, Василь Шандро, В’ячеслав Глушенко, Віктор Пасєка, Оленька Горбач.

Оповідачі радіофільму: Ігор Мізер та Нелля Даниленко.

Довідка: "Українське радіо" - радіоплатформа суспільного мовника України Національної суспільної телерадіокомпанії. Радіо мовить з 1924 року і є одним із найстарших радіомовників світу. "Українське радіо" мовить на трьох каналах: Першому – розмовному новинному суспільно-політичному, Другому – молодіжному музично-розмовному радіо "Промінь", Третьому – мистецько-просвітницькому радіо "Культура" та має редакції програм англійською, німецькою, румунською та російською мовами.

Слухайте радіофільм про Національну оперу України 31 грудня о 19:00 на Українському радіо "Культура" та 2 січня о 13:20 на Першому каналі Українського радіо!

Прослухати трейлер