У Києві постане найбільший флагшток для найбільшого прапора

У Києві постане найбільший флагшток для найбільшого прапора

До Дня Прапора у серпні 2018 року в Києві на Печерську планується спорудити 75-метровий флагшток для головного символу держави.

Про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко, інформує його прес-служба.

"Сталевий флагшток буде висотою 75 м, розмір прапору - 12,5х19 м. Загальна вага металевої конструкції флагштоку становитиме 85 тонн. Український прапор - це символ нашої держави, це її оберіг. І ми повинні встановити у Києві головний, найбільший прапор нашої держави", - наголосив Кличко.

Державний Прапор України сприяє національній єдності, консолідації суспільства, пробуджує почуття гордості за свою країну. Наші хлопці встановлювали український прапор на горі Карачун, пам’ятаємо жовто-блакитні прапори, пробиті кулями, осколками, просякнуті кров’ю наших хлопців. За державний прапор і нашу державу захисники України віддають своє життя сьогодні на Сході країни. Тому не треба спекулювати - потрібен нам головний прапор нашої держави чи ні, впевнений мер столиці.

Столична влада разом із фахівцями розглядала багато локацій, де би міг бути встановлений флагшток із найбільшим українським прапором, і зупинилися на території Національного музею історії України у Другій Світовій війні, адже таке розташування дозволить побачити прапор майже з усіх куточків Києва.

Додамо, згідно з інформацією на сайті публічних закупівель "Prozorro", де розміщено оголошення про проведення торгів на роботи зі спорудження флагштоку, очікувана вартість проекту становить 47,5 мільйона гривень із ПДВ.