Незмінним елементом новорічного інтер’єру канадських помешкань теж є святкова ялинка (аудіо)

Незмінним елементом новорічного інтер’єру канадських помешкань теж є святкова ялинка (аудіо)

Як і в Україні, незмінним елементом новорічного інтер’єру канадських помешкань є святкова ялинка. Однак, якщо в Європі за деревами переважно ходять на спеціальні ринки, то в Канаді, відомій своїми величезними лісовими масивами, все більше родин віддають перевагу ялинковим фермам, що працюють поблизу усіх основних міст.

З подробицями – наш кореспондент в цій країні Максим Наливайко:

"Канадці приїздять на ялинкові ферми усією родиною, адже особливу радість процес вибору зеленої красуні приносить дітям. Хоча кожна ферма має свої правила, зазвичАй відвідувачі мають самостійно знайти дерево, яке припаде їм до смакУ, зрубати його та витягти із лісу до дороги, де вже регулярно курсує спеціальний транспорт. Враховуючи, що площа таких ферм може сягати кількох сотень гектарів, вибір дерев на них, як правило, великий.

Цікаво, що зрізання ялинок на фермах вважається більш екологічним методом, ніж купівля штучного дерева, адже натуральна деревина легко розкладається у природі, а пластик потребує тривалої і затратної переробки. Окрім цього, власники ферм регулярно створюють нові насадження, аби рівень озеленення не зменшувався.

Так само як про вибір зеленої красуні, канадці турбуються і про її переробку після свят. Так, багато дерев буде стерто на стружку і використано як  добриво для молодих ялинок. Гілки хвойних дерев є прекрасним утеплювачем підвалів та дешевими, але дуже ефективними ліками для кіз. Також із стовбурів вічнозелених красунь будують загони для свійських тварин та годівниці для птахів. Однак, чи не найбільше ялинок буде перетворено на дрова і використано для обігріву".

Максим Наливайко. З Канади. Для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!