Рух російських поїздів в обхід України знизить ризик виникнення терактів

Рух російських поїздів в обхід України знизить ризик виникнення терактів

З 11 грудня компанія "Російські залізниці" повністю перевела пасажирські потяги далекого прямування на новий залізничний шлях в обхід території України.

"Я такий крок абсолютно вітаю, нехай їздять де завгодно, крім України. Ніяких наслідків немає, навпаки знижується ризик будь-яких терористичних актів", – заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян у коментарі "112 Україна".

В обхід України Росія пустила близько 60 пасажирських і 30 вантажних поїздів.

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв розпорядженням від 18 вересня 2016 року №1832-р затвердив запропоновані Міністерством транспорту РФ зміни в галузі федерального транспорту, зокрема будівництво нової залізничної ділянки "Журавка – Міллерово", яке дозволить пустити поїзди, що прямують із північних і центральних регіонів Росії на південь, в обхід України через Воронезьку та Ростовську області. Соколов заявив, що введена в експлуатацію залізниця забезпечить Росії "незалежність від проходження кордону сусідньої України".

Екс-глава "Укрзалізниці" Олександр Завгородній заявив, що залізниця, побудована в РФ в обхід України, не принесе шкоди української ж/д компанії. За його словами, гілка, про яку йде мова, проходила по межі між країнами і ніколи з 1991 року не була в експлуатації "УЗ".

Зазначимо, в березні 2014 було оголошено про плани будівництва залізниці на південь Росії, яка б не перетинала кордон з Україною. Тоді вартість будівництва оцінювали в 45 - 60 млрд руб.