Василь Ломаченко - другий у рейтингу найкращих боксерів світу

Василь Ломаченко - другий у рейтингу найкращих боксерів світу

Український чемпіон світу у другій напівлегкій вазі за версією WBO Василь Ломаченко піднявся на другу сходинку незалежного комп'ютерного рейтингу найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії.

Про це повідомляє BoxRec.

Після перемоги Василя Ломаченка над дворазовим олімпійським чемпіоном Гільєрмо Рігондо портал BoxRec покращив рейтинг українського боксера до 861 пункта. Ломаченко обійшов Геннадія Головкіна і Теренса Кроуфорда, проте опинився позаду Сауля Альвареса, який провів у 5 разів більше боїв на професійному рингу.

За середньою кількістю набраних балів за один бій Ломаченко значно випереджає своїх конкурентів за звання найкращого боксера світу. Із кожною перемогою боксер завойовує в середньому по 86 пунктів, що більше, ніж у Альвареса, Головкіна і Кроуфорда разом узятих.

На підступах до топ-10 розташовується ім’я другого чинного українського чемпіона Олександра Усика. Боксер володіє титулом WBO у важкій вазі і ділить з Менні Пакьяо 12 - 13 місце. У випадку перемоги над Майрісом Брієдісом, Усик зробить серйозну заявку на входження до 10 найкращих боксерів сучасності.

Нагадаємо, Василь Ломаченко переміг кубинця Гільєрмо Рігондо, таким чином захистивши чемпіонський пояс за версією WBO у другій напівлегкій вазі.