Показ фільму про конфлікт на Донбасі зірвали у Москві

Показ фільму про конфлікт на Донбасі зірвали у Москві

У Москві прихильники проросійських сепаратистів на Донбасі зірвали показ фільму "Політ кулі" про конфлікт на Сході України.

Показ мав відбутися у рамках фестивалю "Артдокфест", повідомляє ВВС.

"До кінотеатру "Октябрь" під час показу фільму "Політ кулі" увірвалося близько 50 прихильників проросійських сепаратистів. Один з них облив екран сечею. Співробітники ЗМОПу вивели глядачів із залу і викликали підкріплення", - йдеться в повідомленні.

До показу люди в камуфляжі і з прапорами так званої "Новоросії" намагалися пройти в зал без квитків. Вони увірвалися до кінотеатру на самому початку показу. "Від цих людей виразно доносився запах алкоголю", - стверджує журналіст.  Після того, як один з активістів облив екран сечею, по залу почав поширюватися сморід, і багато глядачів почали виходити. Близько 50 співробітників ЗМОПу, які охороняли зал, попросили всіх глядачів вийти, утворивши для людей коридор.

За інформацією "Медіазони", нападників охорона також вивела із залу, але їх не стали відвозити у відділення - вони стоять у фойє кінотеатру і конфліктують з глядачами.

Напередодні режисер фільму "Політ кулі" Беата Бубенець опублікувала відео, на якому кілька прихильників так званих "ДНР" і "ЛНР" обіцяли організаторам "Артдокфесту" "серйозні проблеми" на наступному показі фільму.

Раніше російська кіномережа "Каро" скасувала показ документального фільму про лідера кримських татар Мустафу Джемілєва у рамках "Артдокфесту". За словами   президента фестивалю Віталія Манського, в "Каро" дали зрозуміти, що вимога зняти картину з показу надійшла згори.