Російські опупанти не жаліють свинцю на Донбасі

Російські опупанти не жаліють свинцю на Донбасі

Російсько-окупаційні війська ведуть вогонь по позиціях ЗСУ, зокрема й з озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Про це повідомляє у Фейсбуці прес-центр штабу АТО.

"На Луганському напрямку Світлодарська дуга й надалі залишається епіцентром напруженості. Тут ворог зі 120-мм мінометів та піхотного озброєння вів вогонь по позиціях українських оборонців біля Луганського. Під час вогневих провокацій у районі Травневого, Лозового і Світлодарська бойовики застосували гранатомети і стрілецьку зброю. Поблизу Троїцького ворог стріляв із озброєння БМП, а оборонців Новоолександрівки - турбував із кулеметів", - йдеться у повідомленні.

На Донецькому напрямку противник обстрілював захисників Авдіївки, Кам’янки і Широкиного з гранатометів різних модифікацій і стрілецької зброї. По укріпленнях сил АТО поблизу шахти Бутівка загарбники били з мінометів калібру 82-мм і легкого піхотного озброєння, а зі стрілецької зброї – порушували перемир’я у передмісті Мар’їнки.

Загалом від опівночі російсько-терористичні війська 14 разів порушили режим припинення вогню. У більш ніж половині випадків військовослужбовці Збройних Сил України відповідали агресору з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.