EUBAM припинила злочинну діяльність торговців смертю

EUBAM припинила злочинну діяльність торговців смертю

Місія ЄС із прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM) разом із прикордонними і правоохоронними відомствами України, країн-членів ЄС та Європолом допомогла припинити роботу нелегальної тютюнової фабрики.

Про це повідомляє сайт місії ЄС.

"Було арештовано 18 членів злочинного угруповання, яке виробляло понад 2 мільйони цигарок на день. Їм пред'явлено підозру у незаконній торгівлі тютюновими виробами, участі в організованому злочинному угрупованні, відмиванні грошей і порушенні прав робітників. Організоване злочинне угруповання інвестувало понад 3 мільйони євро в роботу нелегальної тютюнової фабрики у Гранаді й навіть створила власний бренд цигарок. Робітники, в основному з України і Болгарії, жили у     спеціальних будинках під охороною і мали працювати більш як 12 годин щодня у небезпечних для здоров'я умовах", - йдеться у повідомленні.

Виробництво фальсифікованих цигарок коштує платникам податків мільярди євро недоотриманих податків і мита, які могли б бути використані на користь суспільства. Завдаючи шкоди законопослушній торгівлі і продаючи цигарки нелегально, злочинні угруповання отримують прибуток для фінансування організованої злочинності.

Крім того, фальсифіковані цигарки не проходять контроль якості при виробництві і можуть містити вищий рівень токсичних складових, що являє небезпеку для здоров'я споживачів, наголошує місія ЄС.